16.2.2020. 17:13
0
Povrijeđeni planinar helikopterom prebačen u Klinički centar u Sarajevu
Spasioci Gorske službe spašavanja (GSS) Federacije Bosne i Hercegovine uspješno su transportirali, na Prenj planini, povrijeđenog planinara do Barnog dola i Planinarskog bivka.

Oni su u saradnji s organizatorom pohoda pozvali helikopetrski servis Republike Srpske koji se odazvao pozivu i odmah uputio helikopter za evakuaciju unesrećenog.

Međutim, u međuvremenu helikopter Oružanih snaga BiH nakon 4,5 sati čekanja dobio je naredbu za polijetanje te su oba helikoptera došla na mjesto događaja, ali je helikopter Oružanih snaga do Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu uspješno prevezao povrijeđenog planinara. 

Nesreća se dogodila tokom memorijalnog pohoda na Lupoglav kada se planinar okliznuo i zadobio višetruke povrede, saopćeno je iz GSS-a.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.