17.2.2020. 15:06
0
"Vučić ohrabruje političare iz RS-a da nastave sa blokadom BiH. Jasno je da je njegovo zalaganje za dobrobit Srba i RS-a laž"
Povodom sastanka Aleksandra Vučića s Miloradom Dodikom u Beogradu reagirala je državna zastupnica Naše stranke Mirjana Marinković-Lepić. Ona kaže da je nakon tog događaja jasno kako je Vučić jedan od generatora političke krize u BiH.

„Zanimljivo je da je Vučić u javnosti komentirao presudu Ustavnog suda BiH i okarakterisao je kao nepravednu a da to niko nije proglasio prvorazrednim međunarodnim skandalom. Takvim istupom on ohrabruje rukovodstvo RS-a da nastavi s blokadom državnog nivoa vlasti. Jasno je da je njegovo zalaganje za dobrobit Srba i RS-a laž i da okupljajući kod sebe srpske političare iz regije Beograd želi predstaviti kao mjesto u kojem se jedino mogu rješavati pitanja u vezi sa Srbima ma gdje oni živjeli i sebe kao vrhovnog lidera svih Srba. Smatram da je u tom smislu međunarodna zajednica dosta popustljiva i ako mu se to dopusti cijeli region će biti taoc Vučićeve politike i blokiran na putu EU i NATO integracija te ekonomski iznuren jer takva Vučićeva pozicija uvijek će prizivati sjećanja na prošlost kad je Slobodan Milošević sebe proglasio za lidera svih Srba čime je ispisao najcrnje stranice ovdašnje povijesti, ističe Marinković-Lepić.

Koliko god međunarodna zajednica vršila pritisak na Dodika da se vrati u okvire demokratske političke borbe za vlastite ciljeve bez ucjena, dodala je, još veći pritisak treba vršiti na Vučića da prestane s igrama vladara iz sjene. S druge strane, mora se osvještavati i sam narod da je u cijeloj priči upravo on najveća žrtva. U političkim pregovorima s međunarodnom zajednicom, kad mu god nešto ne ide po planu, on koristi narod za ucjenjivanje ratom i destabilizacijom. Vrijeme je da mu upravo taj narod zatvori vrata političke scene, u suprotnom on će njemu zatvoriti vrata budućnosti.

Kao državna zastupnica, po nacionalnosti Srpkinja, naglasila je, zajedno će sa svojim kolegama iz Naše stranke raditi na tome da se sve odluke koje se tiču Bosne i Hercegovine i njene budućnosti donose u parlamentima naše države i za korist svih naših građana, a ne iza zatvorenih vrata u predsjedničkim palatama susjednih zemalja.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.