20.2.2020. 13:28
0
Općina Centar - Za pomoć humanitarnim organizacijama i udruženjima 60.000 KM
Načelnik Općine Centar Sarajevo Nedžad Ajnadžić danas je potpisao protokole i zaključke sa predstavnicima karitativnih organizacija, kulturnih društava, sportskih i drugih udruženja kojima su izdvojena finansijska sredstva od 60.000 KM.

Kad su u pitanju humanitarne organizacije, za pomoć u radu javne kuhinje dodijeljeno je Narodnoj kuhinji Stari Grad 10.000 KM, humanitarnoj organizaciji "Merhamet" 5.000 KM, a Srpskom humanitarnom udruženju "Dobrotvor" i Udruženju Franjevačke provincije Bosne srebrene "Kruh svetog Ante" po 3.000 KM.

Vijeću Kongresa bošnjačkih intelektualaca dodijeljeno je 15.000 KM za finansiranje zakupnine prostora i štampanje XI toma enciklopedijskog Rječnika bosanskog jezika. Dodijeljeno je i po 3.000 KM nacionalnim kulturnim društvima i zajednicama "Napredak", "Prosvjeta" i "La Benevolencija" za pomoć u radu. Bošnjačkoj zajednici kulture "Preporod" dodijeljeno je 10.000 KM, a 5.000 KM donirano je Savezu sjedeće odbojke Bosne i Hercegovine za sufinansiranje odlaska reprezentacije BiH na paraolimpijske igre koje će biti održane u Tokiju.

Ajnadžić je kazao da je sretan što Općina Centar može podržati dobre projekte koje realizuju te organizacije i udruženja kada je u pitanju humanitarni rad, očuvanje i promovisanje kulturne baštine svih naroda na ovim prostorima, edukacija, sport. Također je naglasio da će ta lokalna zajednica, na čijem je čelu, i dalje davati podršku njihovom radu.

Današnji potpisnici protokola su zahvalili Ajnadžiću i Općinskom vijeću Centar na podršci koju im ta općina pruža u radu, te izrazili nadu da će dobra saradnja biti nastavljena i u budućnosti, saopćeno je iz Općine Centar.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.