22.2.2020. 9:12
1
Konaković: Spremni smo na suživot, ali garantujem i na odbranu države u svakom trenutku
FOTO: Patria
Predsjednik Naroda i pravde Elmedin Konaković boravio je u Janji gdje se održala promocija prvog povjereništva ove stranke u bh. entitetu Republika Srpska, saopćeno je iz Naroda i pravde.

Između ostalog, govorio je i o aktuelnoj situaciji i dešavanjima u Bosni i Hercegovini.

"Garantujem da smo spremniji na suživot od bilo koje druge političke stranke i na pravljenje kompromisa, ali garantujem i da smo spremni na odbranu države u svakom trenutku ukoliko to ponovo bude potrebno. Kad smo slabi, neorganizovani i imamo koruptivno društvo, loše ljude koji nas vode, mi postajemo lagan plijen onima kojima nije drago što su Bošnjaci u BiH većina", kazao je Konaković.

Konaković je kazao u Janji da mu je drago da priča i pokret Naroda i pravde stiže u sve dijelove Bosne i Hercegovine i da se u bh. entitetu RS kreće iz Janje.

Kako je kazao, Janja je jedna herojska priča.

"Kažu da na dolazimo i razjedinjujemo Bošnjake. Naprotiv, mi želimo da razdrmamo uspavane bošnjačke lidere koji su sebi napravili stranke i vode isključivo računa o sebi i najbližima dok je zapostavljena cijela jedna populacija", kazao je Konaković.

Konaković je naveo i "da je vidljivo da Bošnjaci u RS-u danas imaju manje prava nego što im ustav garantuje, da su bošnjački predstavnici Dodiku isporučili sve ustupke, a da zauzvrat nisu dobili ništa za povratnike".

"Jasno se vidi da niko tako intenzivno ne napada jedan kriminalni sistem koji uništava našu domovinu i naše ljude. Mi smo pokazali, u jednom kratkom periodu, niz antikoruptivnih mjera i zakona, pokazali smo da ima neko ko hoće i može drugačije, i jasno je da su se oni, u čije smo interese dirnuli prepali, ali mi nećemo odustati", kazao je Konaković.

Konaković je rekao i kako postoje pozivi i iz drugih povratničkih mjesta, a sve sa ciljem da se ponudi jedna nova politika čije će odrednice biti poštenje, stavljanje interesa naroda ispred ličnih interesa, odgovornost i predan rad.

"U svom političkom djelovanju, shodno poziciji, nastojao sam da mijenjamo odnos prema povratnicima. Naša namjera nije da narušavamo jedinstvo na bilo kojem nivou, ali jasno kažemo da ne želimo šutiti na korupciju, kriminal, nepotizam, preferiranje podobnih, a ne sposobnih. Bio sam u delegaciji koja je posjetila Janju i Bijeljinu, to je bio jedan simboličan čin kako bi se pokazalo da se može drugačije. Janja je primjer jednog organizovanog i masovnijeg povratka i jedne jake zajednice. Nažalost, mnogo je malih povratničkih mjesta koja nisu tako organizovana, ti ljudi su prepušteni sami sebi, jasno je da ih se zastrašuje, a naši lideri rade malo ili ništa da ih se zaštiti“, kazao je Konaković podsjetivši kako je Vlada KS i na primjeru BPK Goražde pokazala odgovornost spram viših interesa, opremivši MUP BPG Goražde.

(Patria)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.