23.2.2020. 12:41
1
Policajac koji je uhapsio supruga zamjenice glavnog tužioca pušten na slobodu
Općinski sud u Tuzli odbio je prijedlog Tužilaštva TK da uhapšenom policajacu T.O. pripadniku MUP-a TK odredi jednomjesečni pritvor, piše Patria.

Tužilaštvo TK jučer je zatražilo pritvor od mjesec dana za policajca T.O. koji je lišen slobode zbog sumnje u krivično djelo “zlostavljanje u službi”. Sud je odredio mjere zabrane kontaktiranje sa još pet policijskih službenika koji treba da se saslušaju.

Opštinski sud Tuzla danas je donio odluku. Advokatica Tatjana Savić potvrdila je za Patriju da je T.O. ušten da s ebrani sa slobode. 

Podsjećamo, policajac je uhapšen tri dana nakon što je on lišio slobode Mujagu Begića, inače supruga tužiteljice Tužilaštva TK Mirzete Begić, a zbog narušavanja javnog reda i mira. 

Tatjana Savić, advokatica uhapšenog policajca koji je u službi bio i nagrađivan za postignute izuzetne rezultate u radu, s posebnim naglaskom za doprinos u zaštiti lične i imovinske sigurnosti građana jučer je kazala da je Tužilaštvo TK flagrantno prekršilo pretpostavke nevinosti, jer Tužilaštvo stavlja javnosti do znanja  da je suprug tužiteljice uzoran građanin, a policajci nasilnici.

„To nije tačno ako pročitate iskaz osumnjičenog kao i iskaz drugog policajca. Da je situacija obrnuta i da je odbrana na ovakav način komentarisala svjedoka Tužilaštvo bi odmah pokrenulo postupak zbog utjecaja na svjedoka i tražilo pritvor“, ističe Savić.


(Patria)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.