27.2.2020. 11:08
0
Prvi ovakav slučaj: Japanka po drugi put oboljela od koronavirusa
Žena koja radi kao vodič u turističkom autobusu u Japanu testirana je pozitivno na virus korona i to po drugi put. Vlasti Japana kažu da je ovo prvi ovakav slučaj u zemlji.

Žena, koja je u četrdesetim godinama i stanovnica je Osake na zapadu Japana, u srijedu je dobila pozitivan test nakon što je imala bolove u grlu u grudima, saopštila je vlada te japanske prefekture. Ona je prvo pozitivno testirana 29. januara, da bi bila otpuštena iz bolnice nakon oporavka 1. februara, prije nego što je test pokazao negativne rezultate 6. februara.

Ministarstvo zdravlja potvrdilo je da je to prvi slučaj u Japanu, gdje je pacijent drugi put testiran na virus korona nakon otpusta iz bolnice, saopštili su japanski mediji.

U Italiji od koronavirusa izliječena tri pacijenta: Davali smo im lijekove protiv ebole. Upalilo je!
Prvi slučaj koronavirusa u Danskoj: Zaraženi boravio u Italiji
Iako je ovo prvi ovakav slučaj u Japanu, slučajevi drugog pozitivnog testa prijavljeni su u Kini.

– Jednom kada dobijete infekciju, ona može ostati u stanju mirovanja i sa minimalnim simptomima, a zatim može doći do pogoršanja ako se nađe u plućima – rekao je profesor Filip Tijerno iz Medicinske škole Univerziteta New York.

Profesor je dodao da mnogo toga ostalo nepoznato o virusu.

– Nisam siguran da ovo nije dvofazno, kao antraks – rekao je, što znači da bolest može da nestane prije nego što se ponovo vrati, rekao je profesor, prenosi Blic.



(Lejla Trle) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.