3.3.2020. 17:23
0
Ko je kandidat za ministra u Vladi KS koji je bio Hrvat, a samo 15 minuta kasnije je "postao" Srbin?!
FOTO: Source.ba
Danas je na sjednici Skupštine KS potvrđeno da je kandidat za ministra iz reda srpskog naroda Draško Jeličić, rekao je mandatar nove Vlade KS Mario Nenadić.

Piše: Haris Ahbabović

Naime, Draško Jeličić je kandidat za novog ministra privrede u Vladi KS.

Podsjećanja radi, pauza u radu Skupštine Kantona Sarajevo je zatražena nakon što je prvobitno u ekspozeu Marija Nenadića navedeno da su dva kandidata za ministre Hrvati, dva iz reda Ostalih i ostalo su Bošnjaci, tačnije bez Srba.

Ipak, nakndadno je onda, svega nekoliko minuta kasnije, rečeno da je jedan od kandidata, ipak, Srbin, što je zbunilo brojne zastupnike u Skupštini KS.

Igor Stojanović je tokom obraćanja na sjednici rekao kako je ovaj kandidat za svega 15 minuta promijenio svoju nacionalnost, jer se malo ranije izjašnjavao kao Hrvat, a odjednom se počeo izjašnjavati kao Srbin.

Potom je Igor Stojanović pozvao Smiljanu Viteškić da pokrene pitanje vitalnog nacionalnog interesa u ime Kluba Srba i zatraži hitnu sjednicu kako bi se utvrdilo kako je do ovoga došlo, ali je Viteškić rekla da nema potrebe za tim.

Potom je Stojanović izrazio žaljenje zbog svega, rekao kako je nemoguće da neko za 15 minuta promijeni nacionalnu pripadnost, te je dodao da je iz Sarajeva danas poslana jako loša poruka.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.