5.3.2020. 8:18
0
Dragan Mektić danas se izjašnjava po optužnici za zloupotrebu položaja
Bivši ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić danas se u Sudu BiH izjašnjava o krivici po optužnici Tužilaštva BiH za zloupotrebu položaja ili ovlasti.

Ista optužnica tereti i pomoćnika ministra Samira Agića, bivšeg šefa kabineta ministra sigurnosti Igora Golijanina i vlasnika Instituta za zaštitu od požara i eksplozija “Inza” Sarajevo Edina Garapliju, u svojstvu odgovorne osobe. 

Optuženi su za zloupotrebu položaja pri realizaciji Projekta prekogranične saradnje u oblasti vatrogastva koji je sa 198.454 eura finansirala Delegacija EU u BiH.

Za krivično djelo visoke korupcije koja šteti međunarodnom ugledu BiH optuženi su Dragan Mektić, Igor Golijanin i Edin Garaplija. Optuženi su da su u saučesništvu počinili krivična djela zloupotreba položaja ili ovlaštenja i pomaganje u izvršenju krivičnih djela. Ukupna nanesena šteta je 244.764 KM.



(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.