6.3.2020. 9:57
0
Rudari još ne rade u jami Raspotočje

Komapnija “ArcelorMittal“ Zenica (AMZ) izmirila je jutros obaveze prema Rudniku mrkog uglja Zenica (RMUZ), čime su se stekli uslovi za isplatu rata kredita i toplog obroka, ali rudari Pogona „Raspotočje“ još nisu sišli u jamu - potvrdio je  RMU Zenica Edin Pašić.

Rudari su sinoć prvi put odbili sići u jamu, u trećoj smjeni, a nisu sišli ni jutros, u prvoj smjeni.

-AMZ je uplatio 740.000 KM, što je dovoljno da se isplate sve obaveze prema rudarima. Mi smo već dostavili spiskove radnika i dali nalog banci da se sa našeg glavnog računa skine novac, ali to je, sada, do banke koliko će brzo odraditi transakcije. O tome smo obavijestili upravnika pogona, koji je vijest prenio radnicima - objašnjava Pašić.

On se nada da će to biti brzo te da će se rudari vratiti u jamu. Rudari u Pogonu „Stara jama“ sinoć nisu bili ni obustavili proizvodnju.


(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.