14.3.2020. 13:38
0
Nema potvrđenih slučajeva koronavirusa u Kantonu Sarajevo
Epidemiološka situacija u Kantonu Sarajevo je i dalje zadovoljavajuća i nema potvrđenih slučajeva oboljelih od koronavirusa.

Vlada Kantona Sarajevo zajedno s Kriznim štabom Ministarstva zdravstva KS kontinuirano prati sva dešavanja i tim povodom redovno održava sjednice.

Na današnjoj četvrtoj vanrednoj sjednici Vlade KS zaključeno je da će sva resorna ministarstva, kao i do sada, poduzimati sve aktivnosti vezane za trenutnu aktuelnu situaciju u vezi sa koronavirusom.

Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo je od četvrtka, 12. marta, organizovalo online nastavu u osnovnim i srednjim školama, a od ponedjeljka, 16. marta, obustavlja se rad dječijih vrtića najmanje 15 dana, te produženih boravaka u školama do 25. marta.

Također, Krizni štab Ministarstva zdravstva podsjeća da je i dalje na snazi obustavljanje i održavanja kulturnih, sportskih događaja i treninga za djecu i mlade u KS.

Vlada Kantona Sarajevo i Krizni štab, s obzirom na aktelnu situaciju, apeluju na sve građane, posebno na stariju populaciju, da smanje kretanje na minimum i izbjegavaju okupljanja, naročito u ovom periodu kad je povećan broj oboljelih od sezonske gripe i respiratornih oboljenja, saopćeno je iz Pres-službe KS.

(FENA)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.