20.3.2020. 13:22
2
Nesavjesnost građana Sarajeva: Policija čak 39 osoba koje su morale u izolaciju nije zatekla na kućnoj adresi
Za dan 19.03. 2020. godine postupajući po zahtjevima nadležnih inspekcijskih organa policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo izvršili su ukupno 511 kontrola poštivanja izrečenih mjera izolacije, potvrdio je Mirza Hadžiabdić iz Odjeljenja za odnose s javnošću MUP KS.

Od navedenog broja, u 39 slučajeva lica kojima je izrečena navedena mjera nisu zatečena na adresi, o čemu su odmah obaviješteni nadležni inspekcijski organi, radi preduzimanja daljih mjera i radnji iz svoje nadležnosti!

"Koristimo priliku da apelujemo na sve građane da se strogo pridržavaju naloženih mjera nadležnih organa u vezi sa pandemijom virusa COVID-19, pogotovo oni građani kojima su izdata rješenja inspekcijskih organa u vezi izrečene mjere izolacije. Policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo i dalje će, pored redovnih poslova i zadataka iz svoje nadležnosti, nastaviti kontinuirane aktivnosti na provođenju mjera nadležnih organa i institucija u vezi sa proglašenim stanjem nesreće", kazao je Hadžiabdić. 

(NAP)

2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.