21.3.2020. 15:00
0
U FBiH predloženouvođenje policijskog sata
S obzirom na novnastalu situaciju u Federaciji Bosne i Hercegovine, povodom pandemije koronavirusa i povećanja broja zaraženih, moguće je uvođenje policijskog sata.

Tim povodom Fadil Novalić je naložio izvršenje sigurnosne procjene radi uvođenja policijskog sata na području FBiH.

Nalog je uručen ministru unutrašnjih poslova Aljoši Čampari da se  izvrši sigurnosnu procjenu radi uvođenja policijskog sata na području Federacije BiH, a onda će uslijediti i  zvanična odluka.

U toku dana Čampara je uputio prijedlog  ministrici finansija FBiH Jelki Miličević i direktoru Federalne uprave civilne zaštite Fahrudinu Solaku da se u FBiH uvede policijski sat i to od večeras.

"Nakon detaljne sigurnosne procjene, cijeneći sveukupnu sigurnosnu situaciju na teritoriji Federacije Bosne i Hercegovine, posebno imajući u vidu povećanje broja zaraženih koronavirusom (COVID-19) kao i učestala kretanja migranata u večernjim i noćnim satima, zbog zaštite i najboljeg interesa građana, predlažem uvođenje zabrane kretanja (policijskog sata) za sve građane na teritoriji Federacije Bosne i Hercegovine u periodu od 20,00 (navečer) do 5,00 sati", navodi se

Podsjećanja radi, član Predsjedništva BiH Milorad Dodik potvrdio je danas da će u ovom bh. entitetu   od večeras biti uveden policijski sat u terminu od 20:00 do 5:00 sati.

- Pozivam građane Bosne i Hercegovine da se striktno pridržavaju mjera koje izdaju nadležni organi. Od ključne je važnosti zaustaviti širenje koronavirusa u Bosni i Hercegovini. Mjesta za paniku nema, ali svi moramo biti oprezniji i dati maksimum od sebe kako bi se zaustavilo njegovo širenje - rekao je federalni ministar unutrašnjih poslova Aljoša Čampara.

(Lejla Trle) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.