23.3.2020. 15:52
0
Kriza u vezi s koronavirusom koštat će Njemačku između 255 i 729 milijardi eura
Kriza koju je izazvala pandemija koronavirusa mogla bi koštati njemačku ekonomiju između 255 i 729 milijardi eura u 2020. godini, saopćio je u ponedjeljak ekonomski institut Ifo.

Troškovi će vjerovatno nadmašiti troškove svih poznatih ekonomskih kriza ili prirodnih katastrofe u posljednjim decenijama u Njemačkoj - navodi u izjavi za javnost predsjednik Ifo-a Clemens Fuest.

Ukoliko ekonomija uđe u stanje djelimičnog mirovanja na dva mjeseca, troškovi će iznositi između 255 i 495 milijardi eura, tvrdi Fuest.

S tri mjeseca djelimične blokade troškovi bi mogli iznositi između 354 i 729 milijardi eura, dodao je on, prenosi Reuters.


(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.