25.3.2020. 15:09
3
Direktor "Igmana" Đahid Muratbegović smješten u bolnicu, on ima srednje tešku kliničku sliku
Direktor konjičkog Igmana Đahid Muratbegović kome je prije nekoliko dana potvrđen koronavirus smješten je sinoć u Sveučilišnu kliničku bolnicu u Mostaru. Prije toga on se nalazio u kućnoj izolaciji.

Kako je potvrdio šef Odjela za infektivne bolesti SKB Mostar Jurica Arapović Muratbegović je u izolaciji sa srednje teškom kliničkom slikom bez indikacija za respirator.

"Stanje mu je relativno dobro u odnosu na druge i nadam se da će tako i ostati", kazao je Arapović.

On je kazao da je na području Hercegovačko-neretvanskog kantona 24 oboljelih od koronavirusa i to 17 s područja Konjica i 7 iz Mostara.  

Kod pacijenata s koronavirusom većinom je kućna izolacija, dok se u bolnicu primaju pacijenti s narušenom kliničkom slikom. 

"Trenutno su u mostarskoj bolnici dvije osobe na respiratoru, a to su prvozaraženi pacijent i starija žena iz Širokog Brijega. Neki se i oporavljaju", poručio je Arapović.

Prosječna starost pacijenata je 57 godina, dok najmlađi ima 37 godina, a najstariji 70 godina. 

Policija u HNK je najavila rigoroznije mjere u prometu, a u cilju suzbijanja i usporavanja širenja koronavirusa iz Kriznog štaba HNK poručuju da nije isključena ni mogućnost izoliranja kantona.

(NAP)

3
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.