28.3.2020. 14:28
0
Letjelica poletila iz Bihaća s 10 uzoraka pacijenata
Letjelica Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ) prije dvadesetak minuta poletila je sa sportskog aerodroma Golubić u Bihaću s deset uzoraka pacijenata s područja Unsko-sanskog kantona, za koje postoji određena sumnja da su pozitivni na koronavirus.

- Riječ je o dva nova uzorka od jutros, te osam retestriranja - kod kojih ranije nije bilo moguće utrditi pravo stanje pacijenata. Rezultate očekujemo vjerovatno u toku sutrašnjeg dana - potvrdio je direktor Kantonalne bolnice "Dr. Irfan Ljubijankić" u Bihaću Hajrudin Havić.

Istaknuto je da će se ovim angažmanom Federalne uprave civilne zaštite značajno ubrzati proces testiranja za građane Unsko-sanskog kantona, ali i na brži i lakši način osigurati neophodna medicinska oprema Kantonalnoj bolnici u Bihaću.

(FENA)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.