29.3.2020. 19:30
0
Hrvatska: 56 novih slučajeva koronavirusa, 713 ukupno; šesti bolesnik preminuo
U Hrvatskoj je od subote u 15 sati potvrđeno 56 novih slučajeva zaraze koronavirusom, tako da ih je ukupno 713, te je zabilježen šesti smrtni slučaj, izvijestio je u nedjelju Nacionalni stožer civilne zaštite.

"Sadašnje stanje, koje je zadovoljavaljuće, rezultat je zajedničkih napora zdravstvene struke, Stožera i vas građana. Ako ustrajemo na ovaj način boriti se protiv epidemije vjerujem da ćemo proći sa što manje štetnih posljedica, stoga je odgovorno ponašanje ključ uspjeha", poručio je hrvatski ministar zdravstva Vili Beroš na konferenciji za novinare.

Ukupno je preminulo šest bolesnika. Tijekom jutra je preminuo i bolesnik u KB-u Dubrava, koji je već bio teži bolesnik uslijed moždanog udara, a njegovo zdravstveno stanje se zakompliciralo koronavirusom. Rođen je 1936. godine, rekao je Beroš.

Na respiratoru je 26 oboljelih, ukupno je testirano 5900 uzoraka, a 52 osobe su ozdravile, javlja Hina.

 
(FENA)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.