29.3.2020. 22:20
0
Svih 30 testiranih uzoraka iz Sarajeva, Goražda i Konjica negativno na prisustvo koronavirus
Večeras je na KCUS-u obavljeno testiranje 22 uzorka 20 iz Goražda i dva iz Sarajeva, dok je u Sveučilišnoj bolnici u Mostaru testirano 8 uzoraka iz Konjica. Svih 30 uzoraka je negativno na prisustvo koronavirusa.

Iz zdravstvenih ustanova širom BiH i entitetskih i kantonalnih kriznih štabova apeliraju na građane da se striktno pridržavaju svih naredbi i preporuka kako bi doprinijeli borbi na prevenciji širenja koronavirusa.

Građanima se savjetuje da kretanje svedu na minimum, a da u kontaktu s drugim osobama drže distancu na najmanje 1,5 metar, nose zaštitne maske i rukavice te da redovno peru ruke i vode računa o ličnoj higijeni, prenosi Avaz. 

(Lejla Trle) 

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.