30.3.2020. 11:17
0
MUP RS: Lice M. K. sa Pala samovoljno napustilo karantin u Bosanskom Brodu prije uzimanja brisa
Zbog nepoštovanja zaključka entitetskog štaba za vanredne situacije o ograničenju i zabrani kretanja lica kojom je zabranjeno kretanje osobama sa navršenih 65 godina i više, kao i zabrane kretanja svim licima na javnim površinama u vremenu od 20 do pet časova, u protekla 24 časa na teritoriji Republike Srpske sankcionisano je 63 građana.

U saopštenju iz MUP-a RS navodi se da je u protekla 24 časa izdato i pet prekršajnih naloga zbog nepoštovanja mjera izolacije, od čega je jedno lice prekršilo i policijski čas, a evidentirano je i jedno krivično djelo protiv zdravlja ljudi.

"Lice M. K. sa Pala samovoljno je napustilo karantin u Bosanskom Brodu prije uzimanja brisa zbog testiranja na virus korona i uručivanja rješenja o izolaciji čime je počinilo krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije", stoji u saopštenju.

Iz MUP-a RS apeluju na građane da poštuju zaključak Štaba za vanredne situacije o obaveznom sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim virusom korona u RS-u, a kojim se propisuju vanredne smjere s ciljem prevencije širenja ovog virusa na teritoriji RS-a.


(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.