30.3.2020. 16:05
0
Zvaničnici RS-a: Korigovati uredbu o vraćanju cijena na prethodni nivo
Zvaničnici Republike Srpske (RS) preporučili su danas da se koriguje uredba o vraćanju cijena na prethodni nivo, koja je donesena kao privremena mjera neposredne kontrole cijena za osnovne životne namirnice i druge proizvode, a s ciljem zaštite životnog standarda stanovništva zbog situacije nastale pojavom virusa korona u tom bh. entitetu.

Data je preporuka Štabu za vanredne situacije u RS da koriguje pojedine zaključke u skladu s trenutnom epidemiološkom situacijom u tom bh. entitetu, posebno kada je riječ o zakljucima o obaveznom provođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim virusom korona i u vezi s ograničenjem i zabranom kretanja osoba na teritoriji RS.

Na sastanku entitetske predsjednice Željke Cvijanović, premijera Radovana Viškovića, člana Predsjedništva BiH iz RS Milorada Dodika i ministar zdravlja i socijalne zaštite RS-a Alena Šeranića, a koji čine Glavni korodinacioni tim, apelovano je na građane da se dosljedno pridržavaju svih propisanih mjera zaštite od korona virusa, kao i samozolacije, ukoliko je propisana.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.