31.3.2020. 11:16
0
Stručnjaci predviđaju: U Italiji širenje zaraze bi moglo završiti do 5. maja
Institut za ekonomiju i finansije Einaudi u Rimu predviđa da će se širenje zaraze koronavirusom u Italiji završiti do 5. maja.
Epidemiološki scenarij Instituta zasnovan je na algoritmu koji uzima u obzir sve značajne parametre pandemije, uključujući broj novozaraženih, hospitalizovanje, oporavak pacijenata i stopu smrtnosti.

Naučnici očekuju da će se akutna faza pandemije završiti do sredine aprila.

Očekuje se da će u regiji Trentino-Južni Tirol vanredna situacija biti ukinuta 6. aprila, a zatim i u regionima Basilikata, Ligurija i Umbrija dan kasnije.

Regija Lazio će prestati da prijavljuje nove slučajeve zaraze do 16. aprila, navodi se u izvještaju.

TASS je javio da se očekuje da će u regijama Veneto i Pijemont, u kojima su prijavljeni neki od prvih slučajeva zaraze, prekid širenja virusa biti proglašen 14. i 15. aprila, u Lombardiji 22. aprila, u regiji Emilija-Romanja 28. aprila, dok će Toskana 5. maja biti posljednja regija u kojoj će biti saopšteno da nema novih zaraženih.
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.