1.4.2020. 10:00
3
U BiH nova 23 slučaja koronavirusa: U RS 17 pozitivnih, a u FBiH 6 osoba
U Bosni i Hercegovini potvrđeno je novih 23 slučaja zaraze koronavirusom.

Iz Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu potvrđeno je da su na koronavirus pozitivne tri osobe iz Zenice te jedna s Ilidže zaražene su koronavirusom.

Također, nakon obrade 68 briseva u Univerzitetskom kliničkom centru u Tuzli zaraza koronavirusom potvrđena je kod još dvije osobe, rečeno je iz Kriznog štaba Civilne zaštite TK.

Kako su naveli iz Kriznog štaba Civilne zaštite TK, nakon obrade uzoraka u Zavodu za mikrobiologiju tuzlanskog UKC-a, virus SARS-CoV-2 potvrđen je kod dvije ženske osobe.

Ženska osoba iz Srebrenika povezana je s klasterom iz Srednje Špionice, dok žena iz Orašja pripada Centru za srce u Tuzli u kojem je bila njihova pacijentica.

Uz posljednje podatke broj zaraženih virusom SARS-CoV-2 sada je 434 u Bosni i Hercegovini.

Ministar zdravstva i socijalne zaštite Alen Šeranič, na pres konferenciji u 10.00 sati u Banja Luci, govorio je o trenutnoj epidemiološkoj situaciji u bh. entitetu Republika Srpska.

U RS u posljednja 24 sata testirano je 157, a na koronavirus pozitivno je 17 osoba.

Podsjećamo, u BiH je do sada od koronavirusa zaraženo 444 osoba, preminulo je 13 ljudi. Također, oporavilo se i 18 osoba nakon zaraze.

3
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.