1.4.2020. 16:07
0
UNSA: Medijima i društvenim mrežama kruži krivotvorena odluka o nastavnom procesu
Univerzitet u Sarajevu obavještava javnost da se u medijima i na društvenim mrežama (kao i drugim elektronskim komunikacijama) pojavila grubo krivotvorena/falsificirana Odluka Senata Univerziteta u Sarajevu o realizaciji nastavnog procesa u vrijeme pandemije korona virusa (COVID-19), u kojoj se navode neistinite informacije o prekidu nastave, kao i obustavi svih ispita, saopćeno je sa Univerziteta u Sarajevu.

"Ovakav čin širenja lažnih vijesti nanosi veliku štetu Univerzitetu u Sarajevu, posebno njegovim studentima i uposlenicima. Univerzitet u Sarajevu je neposredno po primitku ove krivotvorene odluke ponovo objavio na svojoj web stranici izvornu Odluku i Zaključke koje se odnose na izmijenjeni režim nastave na Univerzitetu u Sarajevu, te o ovom činu obavijestio Operativni centar Federalne uprave policije", dodaju. 

Važeće Odluke i Zaključci Senata Univerziteta u Sarajevu o realizaciji nastavnog procesa u vrijeme pandemije korona virusa (COVID-19) dostupni su na web stranici Univerziteta - OVDJE

"Skrećemo pažnju zainteresiranim stranama da prije objave ili prenošenja vijesti o odvijanju nastavnog procesa na Univerzitetu u Sarajevu potvrde stvarno činjenično stanje sa Službom za odnose sa javnošću Univerziteta u Sarajevu kako bi se izbjeglo širenje netačnih vijesti te unošenje dodatnog nemira među studentima u ovoj iznimno zahtjevnoj situaciji", rečeno je iz UNSA.


(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.