1.4.2020. 17:35
0
Haos na KCUS-u: Još dva doktora Klinike za gastroenterohepatologiju pozitivna na koronavirus!
Klinika za gastroenterohepatologiju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu ide u izolaciju nakon što je kod najprije kod jedne, a i još kod dvoje doktora otkriveno da su zaraženi koronavirusom, prenosi danas Avaz.

- Doktorica sa Klinike je nekoliko dana dolazila sa simptomima prehlade, a nije se testirala niti prijavila moguće rizične kontakte, nego je to uradila tek kad je otišla na bolovanje – rečeno je iz KCUS-a za ovaj list.

Kako Avaz saznaje doktorica se prošle sedmice osjećala loše, od četvrtka je na bolovanju, jučer je testirana i nalazi su bili pozitivni.

U poslijepodnevnim satima potvrđeno nam je da je nakon urađena 22 testa otkriveno da su još dva doktora pozitivna.  

Ostali doktori ove klinike bit će testirani sutra, jer je riječ o onima koji su jučer bili slobodni, odnosno u dežuri.

Svi zaposlenici gastroentrerohepatologije su u i izolaciji, Klinika će biti dezinficirana, a pacijenti bit će upućivani na Odjel gastroenterologije Opće bolnice u Sarajevu. 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.