1.4.2020. 18:12
0
"Današnjim danom ističu mjere izolacije za 2.011 osoba"
Proteklih dana očigledan je pad broja putnika koji ulaze u Federaciju Bosne i Hercegovine na 15 graničnih prijelaza, a od polovine marta do danas 20.615 putnika stavljeno je pod zdravstveni nadzor, mjere izolacije od 14 dana.

Kazao je to član Federalnog štaba civilne zaštite i direktor Federalne uprave za inspekcijske poslove Anis Ajdinović na konferenciji za medije.

- Današnjim danom ističu mjere izolacije za 2.011 osoba, a za koje su mjere izrekli Federalni sanitarni inspektori. Do sada su mjere izolacije istekle za 7.850 osoba - istakao je Ajdinović.

Podsjetio je da su ponovno objavili spisak osoba koje krše izolaciju, a da se metoda pokazala učinkovitom.  

Što se tiče aspekta kontrole cijena kaže da je formiran tim koji svakodnevno vrši inspekcijski nadzor, a da je do sada  konstatovano 116 kršenja zakona te da su izrečene sankcije u iznosu od 213.350 KM.

- Veći broj subjekata nije kršio propise i podnose teret kao i građani Federacije BiH - rekao je Ajdinović.

Najavio je da će Federalna uprava za inspekcijske poslove kontinuirano nastaviti rad na 15 graničnih prijelaza, te da će svaka osoba koja pređe granični prijelaz ići u izolaciju. 

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.