3.4.2020. 14:27
2
BH novinari poručuju: Sebija Izetbegović bira medije kojima će dati "ekskluzivu", dok KCUS ignoriše neke druge medije
Upravni odbor Udruženja/udruge BH novinari zatražio je danas od direktorice Kliničkog centra Univerziteta Sarajevo, Sebije Izetbegović da novinarima i svim medijima omogući jednak pristup informacijama u vezi sa epidemijom koronavirusa u Sarajevu, njenim posljedicama na javno zdravlje i mjerama koje podzima ova zdravstvena ustanova.

Kako se navodi u saopćenju za javnost, primili su pritužbe nekih novinara da je Press služba KCUS –a nedostupna novinarima i ne odgovara na upite pojedinih medjskih kuća, dok direktorica Izetbegović bira medije kojima će osigurati „ekskluzivnost“ i prvenstvo u dobijanju informacija od javnog značaja.

Uz izražavanje zabrinutosti zbog, kako se ističe, činjenica da građani Kantona Sarajevo, ali i cijele BiH ne mogu dobiti tačne, sveobuhvatne i kredibilne informacije, Udruženje/Uudruga BH novinari zahtjeva od direktorice KCUS-a uspostavljanje "stalnog, efikasnog i nediskriminatornog sistema komunikacije sa svim medijima, uključujući i svakodnevno informiranje javnosti o pitanjima koja se tiču javnog zdravlja, mjera koje KCUS poduzima u liječenju oboljelih građana i prvenciji širenja koronavirusa".  

Također, UO BH novinara još jednom javno poziva Krizni štab Kantona Sarajevo i Krizni štab Federacije BiH da, kako navode, ne vrše selekciju informacija, kao i izbjegavanje odgovora na pitanja koja im dostavljaju mediji putem eletronske pošte.

(Fena)

2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.