4.4.2020. 15:06
0
Slika centra grada: Da li ste ikada pomislili da će aprilska subota u Sarajevu izgledati ovako
Pandemija koronavirusa u BiH traje već mjesec dana. Krizni štabovi donijeli su mnoge zabrane, a građanima se preporučivalo da što manje napuštaju svoje domove. Uslijed pandemije i mnoštva restriktivnih mjera, radi sprečavanja širenja koronavirusa, ulice Sarajeva, ali i drugih bh. gradova postale su puste.
Prva aprilska subota u glavnom gradu BiH, zasigurno ne bi izgledala ovako sablasno da nije pandemije koronavirusa. U normalnim uslovima Sarajevo bi vrvilo od turista i građana koji bi ovaj sunčani dan iskoristili za šetnju gradom ili kafu u baštama kafića.

Međutim, današnje slike iz centra Sarajeva potpuno su drukčije. Prazna stara jezgra grada. Zatvoreni kafići, zanatske radnje, trgovine. Ulice, Ferhadija i Sarači, neprepoznatljive. Sarajevo kao da nije Sarajevo.

Da li ste ikada pomislili da će jedna aprilska subota u bh. prijestonici izgledati ovako. 

Podsjećamo, do sada u BiH od koronavirusa je zaraženo 615 osoba. Uslijed zaraze preminulo je 19 ljudi, a oporavilo se 28.


(Nermana Crnčalo)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.