5.4.2020. 13:15
0
Sarajevo napustile 144 diplomate, odluka o letu iz Štokholma za Sarajevo do 14 sati
Sa Aerdroma iz Sarajeva u Švedsku je poletio avion sa 144 putnika, koji su mahom strane diplomate, ove ali i drugih zemalja, koji trenutno borave u BiH, potvrđeno je iz Granične policije BiH za Patriju.

Međutim, iz Granične policije kažu da im je iz Ministarstva vanjskih poslova traženo da se istim letom u poslijepodnevnim satima u BiH vrati oko 70 bh. državljana iz Švedske. 

Sada se čeka nadležno Ministarstvo sigurnosti koje treba dati konačno zečeno svjetlo da putnici mogu poletjeti iz Štokholma za Sarajevo.

Ranije je bilo najavljeno da će doći 54 osobe, ali je taj broj porastao.

Ministar Fahrudin Radončić traži od kriznih štabova Federacije i Kantona Sarajevo, da se daju dodatne garancije da će putnici koji stignu iz Švedske biti smješteni u potpuni karantin. 
Kako saznajemo ne bi trebalo biti većih problema, a konačna odluka hoće li let iz Švedske za Sarajevo uopće biti ralizovan znat će se do 14.


(Patria)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.