6.4.2020. 17:48
0
Čerkez: Ne znamo koliko je medicinskog osoblja zaraženo koronavirusom
Goran Čerkez, član Kriznog štaba Ministarstva zdravstva FBiH kazao je da je u FBiH testirano 3.320 građana, od čega je 371 pozitivan.

Tokom zadnja 24 sata 290 građana je testirana od čega 24 novopozitivna.

„Očekujemo i dalji rast oboljelih od koronavirusa i svjesni smo da mjere koje su donesene promijenile uveliko život, ali mjere su dale rezultate ovo su jedine mjere koje doprinose spriječavanju širenju koronavirusa. Bitno je da ih nastavimo provoditi kako one zaštitne osobne, tako i sve druge i da nastavimo zajedno da se borimo protiv koronavirusa. Jako je bitno da svi građani koji imaju simptome, pogotovo blaže, može biti grlobolja, glavobolja, malaksalost, ne odlaze takvi na posao. Jako je bitno da se svi obratimo ljekarima unutar doma zdravlja i da postupamo prema pravilima koja su donesena“, kazao je Čerkez.

On je kazao da se posebno želi zahvaliti prenzionerima koji su danas dokazali dostojnost i da mogu provoditi sve mjere koje su propisane i da mogu ne ugrožavati ni sebe ni druge.

Čerkez je kazao da jedine zvanične informacije daju kroz press konferencije, a svi kantoni zbog interesa njihovih građana odnosno kantonalni krizni štabovi prenose sve informacije u njihovom području. 

On nije mogao odgovoriti na pitanje medija koliko je medicinskog osoblja zaraženo koronavirusom u FBiH, niti u koliko zdravstvenih ustanova je ušao koronavirus, navodeći samo da "da je ušao u mnoge".  


(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.