6.4.2020. 18:29
1
Supruga doktora Šefika Pašagića otkrila kako je preminuo njen muž
Elna Pašagić je supruga sinoć preminulog doktora epidemiologa Šefika Pašagića. Nakon smrti supruga, iza kojeg je ostalo četvero maloljetne djece, odlučila je izaći u javnost.

U izjavi za Klix.ba, Elna je istakla da njenog supruga nije ubio koronavirus, već zdravstveni sistem BiH.

Prema njenim riječima, njen suprug je dobio temperaturu 21. marta, kada je počela njihova borba. Nekoliko puta su se obraćali Domovima zdravlja 'Vrazova' i ' Omer Maslić', ali su kako je kazala u većini slučajeva dobivali negativne odgovore, tačnije zdravstvene ekipe se nisu usudile doći na njihovu kućnu adresu kako bi pregledale dr. Pašagića.

Odgovori iz Domova zdravlja su uglavnom bili da nemaju zaštitne opreme da dođu i uzmu bris, ali ni da nemaju ni briseva. 

Iz epidemiološke službe su ih pitali da li je njen suprug bio u kontaktu sa nekim ko je bio zaražen ili da li je boravio u inostranstvu. Kazala je kako se ništa od toga nije dogodilo, ali i da jeste, ne bi mogli znati, jer svako može da bude kliconoša.

U svojoj izjavi istakla je kako je njen suprug testiran na koronu, ali je nalaz bio negativan.

Na kraju je pored toga je zahtjevala da se njen suprug smjesti na Klinički centar u Sarajevu, kako bi se uradile detaljne analize, jer se Šefikovo stanje nije popravljalo.

Na klinici za plućne bolesti su govorili da je on tamo 'zalutao', s obzirom da je test na koronu bio negativan. Čak je i nalaz retestiranja pokazivao negativan rezultat. Tek nakon trećeg testiranja, ustanovilo se da je dr. Šefik Pašagić bio pozitivan na koronavirus.

Četiri dana Pašagić je proveo na Podhrastovima, a da mu se nisu uradili testovi krvi. Zbog stanja u kojem se nalazio, morao je hitno ići na respirator, ali mu se prije toga trebala dati anestezija. 

Za anesteziju su prethodno morali biti urađeni nalazi. Prema njenim riječima ništa od toga nije se desilo. I dok su čekali da im jave da li je urađena anestezija, te da li je dr. Šefik Pašagić priključen na respirator, jučer 5. aprila oko 18 sati dobili su informaciju da je ovaj epidemiolog preminuo. Preminuo je dok su mu davali anesteziju, navela je Elna Pašagić u svom obraćanju.

Na kraju je kazela da njen suprug nije bio bolestan, te da je imao srce sportiste.

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.