7.4.2020. 13:30
0
Bukvarević: Danas isplata svih boračkih naknada
Federalno ministarstvo finansija saopćilo je da će danas početi isplata naknada boračkoj populaciji.

- Nakon što je Vlada Federacije BiH obavijestila javnost da će naknade boračkoj populaciji biti i ovaj mjesec bez umanjenja i kašnjenja, danas je izvršena uplata prema bankama svim korisnicima. U zavisnosti od operativnosti banaka korisnici će sredstva moći podići danas poslije 12.00 sati ili sutra, kada bi trebala biti doznačena na sve račune – saopćeno je iz Federalnog ministarstva za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata.

Ministar Salko Bukvarević je kazao da je to čin koji pokazuje jasnu opredijeljenost Vlade FBiH da je uvijek uz ranjive kategorije našeg društva, a posebno uz branioce i članove njihovih porodica.

Podsjetio je da su prošle sedmice najavili da će učiniti sve da ne bude umanjenja naknada boračkoj populaciji.

- Drago mi je da je danas isplata svih naknada borcima, a riječ je o ličnim i porodičnim invalidninama, naknadama dobitnicima ratnih priznanja i odlikovanja, ratnim vojnim invalidima i demobiliziranim braniocima za čije namjene je ukupno osigurano 26.316.755,64 KM. To znači da će za mart naknade dobiti 102.507 boračkih porodica, i to 83.589 korisnika ličnih invalidnina, 4.821 dobitnika ratnih priznanja te 14.097 demobiliziranih branilaca -  kazao je ministar Bukvarević, saopćeno je iz njegovog Kabineta.

(FENA) 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.