7.4.2020. 12:17
0
Dva nova slučaja koronavirusa u Zenici povezana s klasterom Tuzla
Testiranjem na Kliničkom centru u Sarajevu potvrđena su dva nova slučaja infekcije koronavirusom COVID-19 u Zenici koja su povezana sa klasterom Tuzla - potvrđeno je iz Kriznog štaba Zeničko-dobojskog kantona.

- Radi se o osobama koje su povezane sa klasterom Tuzla, tako da je ukupan broj inficiranih osoba iz ovog klastera u Zeničko-dobojskom kantonu povećan na 17, od čega je u Zenici 12, Kaknju tri i Žepču dva slučaja - navodi se u saopćenju iz Pres službe ZDK-a.

U ovom kantonu su aktivna još dva klastera koji su povezani sa Italijom - Zavidovići sa osam i Tešanj sa tri slučaja infekcije virusom COVID-19.

Ukupan broj potvrđenih infekcija u ZDK trenutno iznosi 35, od čega je šest pacijenata izliječeno i otpušteno iz izolatorija Kantonalne bolnice Zenica na kućno liječenje.

Iz Kriznog štaba ističu da je od iznimne važnosti da se građani pridržavaju higijensko-epidemioloških mjera kako bi se spriječilo širenje infekcije.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.