8.4.2020. 13:03
0
Nakon prvog aviona: Ambasador Turske obećao da će BiH dobijati pomoć i u narednim danima
Patria
Patria
Patria
Na Međunarodni aerodrom Sarajevo danas je sletio avion vojske Republike Turske koji je dopremio medicinsku pomoć Republike Turske Bosni i Hercegovini za borbu protiv koronavirusa.

Avion su dočekali ambasador Republike Turske u BiH Haldun Koč i ministar sigurnosti BiH Fahrudin Radončić. 

U pitanju je medicinska zaštitna oprema u vidu rukavica, zaštitnih odijela i testova na Covid-19. 

Ministar Radončić je kazao da je ovo drugi kontigent pomoći Republike Turske, a Vijeće ministara BiH će odlučiti gdje i kome će se rasporediti današnja pomoć. 

"Sve institucije se zalažu da BiH dobije što više pomoći, ambasador Turske je obećao da će i u narednim danima dolaziti pomoć. Sve su zemlje jako pogođene, najveća pomoć nam je došla iz EU", kazao je Radončić. 

(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.