8.4.2020. 15:22
1
Visoko: Postavljen dezinfekcioni tunel u centru grada
U ulici Branilaca u Visokom postavljen je dezinfekcioni tunel u cilju efikasne borbe s pandemijom koronavirusa (COVID-19).

Ovaj projekt realizirao je Grad Visoko u saradnji s Opštom zadrugom BIOS iz Visokog, a sve u svrhu zaštite stanovništva.

Tunel za dezinfekciju je u potpunosti funkcionalan kada je riječ o uništavanju štetnih organizama i ne ostavlja nikakve posljedice na ljudsko zdravlje.

Tunel funkcionira na principu senzora, a građani pri ulasku udišu dezinfekciono sredstvo SupraAll i budu dezinficirani, kao i njihova odjeća i obuća.

Gradska uprava Visoko u narednim danima planira postavljanje još jednog takvog tunela u centru grada, što je još jedna u nizu aktivnosti u suzbijanju pandemije koronavirusa.

Visoko od danas nema nijednog zaraženog pacijenta, nakon što se muškarac, kojem je 23. marta potvrđen virus, oporavio u Stacionaru Kantonalne bolnice Zenica, saopćeno je iz Pres-službe Grada Visoko. 

(Fena)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.