8.4.2020. 20:43
0
Požar se približio kućama u selu Delići: Mještani traktorima odvoze stvari
Veliki šumski požar koji se sa područja Lukavca sinoć proširio na općinu Banoviće, i pored nadljudskih napora vatrogasaca, još se ne smiruje.

Riječ je o požaru širih razmjera, u čijem su gašenju, osim banovićkih, angažirani i vatrogasci iz Tuzle i Lukavca.  

Najkritičnije je trenutno u selima Delići i Seona, općina Banovići.

- Na terenu imamo tri vozila, a prisutno je i 20 ljudi iz šumskog gazdinstva. Požar je uzeo maha, ogroman je, gore krošnje - kazali su nam iz Vatrogasne jedinice u Banovićima.  

Napominju da su na terenu buldožeri kojima se prave pojasevi kako bi se spriječilo da se vatrena stihija približi kućama u selu Delići.

- Vatra je stigla skoro do kuća u Delićima. Mještani nisu evakuirani, ali su zajedno na terenu s vatrogascima. Sve se radi kako požar ne bi zahvatio kuće - kazali su vatrogasci, prenosi Avaz. 

Slična je situacija i u selu Seona, gdje se požar približio 500 metara od kuća.


(Lejla Trle) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.