9.4.2020. 17:50
0
Svi koji ne koriguju cijene i marže su od 00:00 sati u prekršaju
Po važećem mjeri neposredne kontrole o obavještavanju Ministarstva trgovine o promjenama cijena i marži, ista se može obaviti elektronskim putem i evidentirati do kraja prethodnog dana za naredni dan, pa do 23:59 svi distributeri naftom mogu korigirati cijene, ukoliko to ne urade od 00:00 su u prekršaju, pojasnio je ministar trgovine FBiH Zlatan Vujanović, komentarišući mjeru kojom je Vlada FBiH ograničila marže distributerima nafte.

Dodao je da je u stanju nesreće moguća komunikacija svim sredstvima. 

“Zbog trenutne situacije, neželjene i nepoznate, prešli smo na zaleđivanje marži. U svim mjerama je urađeno usklađivanje s Republikom Srpskom, kako bi imai jedinstveno tržište. Ekonomski-potrošački standard je devastiran i kriza u određenim privrednim granama, a na drugoj strani smo imali segment koji je bio u situaciji da potrošać ne može utjecati na stanje. Vlada FBiH konstantno je davala akcenat na populaciju koja se našla u krizi”, dodao je Vujanović. 

Dodao je da su za kontrolisanje svih mjera nadležni inspektorati po nivoima vlasti.
 

(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.