9.4.2020. 21:40
4
Atmosfera komšiluka: Pogledajte kako se odvija život u sarajevskim mahalama u vrijeme koronavirusa
Pandemija koronavirusa početkom marta zahvatila je i BiH. Na državnom nivou proglašeno je stanje prirodne i druge nesreće koje je promijenilo način života mnogih građana.
Učinak restriktivnih mjera najviše je vidljiv u centralnom dijelu bh. prijestonice. Puste ulice, zatvrene trgovine, kafići, ljudi gotovo da i nema. Međutim, u drugim dijelovima Sarajeva nešto je drukčije.

Posljednjih dana vidljiv je povećan broj građana u parkovima i šetalištima, kao i na obližnjim izletištima. Očito je proljeće i sunčano vrijeme, i pored pandemije koronavirusa, Sarajlije izmamilo van domova.

Također, i sarajevske mahale su priča za sebe. Mjesto gdje se život odigrava na drukčiji način. Centar zbivanja ovog proljeća su zasigurno avlije, a atmosfera iz avlije prenosi se i u komšiluk.

Naš reporter danas je obišao mahale i snimio atmosferu iz sarajevskog komšiluka. 


Piše: Nermana Crnčalo

Video: Izet Tahirbegović
4
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.