11.4.2020. 11:03
0
Helikopter Oružanih snaga BiH angažiran na gašenju požara kod Mostara
Helikopter Oružanih snaga Bosne i Hercegovine u subotu je nastavio gasiti požar kod Mostara, nakon što je u petak, dan prije, otpočeo gašenje na tom području.

U petak rano ujutru 2. helikopterski skvadron Brigade zračnih snaga i protuzračne obrane OS BiH s helikopterom UH-1H iz vojarne "Rajlovac", još je bio angažiran na gašenju požarišta u širem području općine Prozor, na kojem je gasio požar još od srijede 8. travnja.

Nakon ove zadaće 2. helikopterski skvadron OS BiH s dvije posade i jednim helikopterom UH-1H, istoga dana se angažira i na gašenju šumskog požara nastalog na širem području grada Mostara. Zrakoplovno osoblje, tehnika za potporu i helikopter upućeni su na lokalitet Livač, odakle su počeli s gašenjem požara na području Mostara.

U petak je lokaliziran dio požara na lokalitetu Livač u blizini naseljenih mjesta. Bačeno je više od 15 vedara vode i lokaliziran požar na komunikaciji prema Rujištu, gdje se također nalaze stambeni objekti.

Zadaća kod Mostara, koja je nastavljena i u subotu, provodi se uz sve potrebne sigurnosne mjere u vrijeme pandemije covid-19.

Pripadnici 2. helikopterskog skvadrona Brigade zračnih snaga i protuzračne obrane OS BiH tijekom pandemije covid-19, helikopterima UH-1H iz zraka su gasili požare kod Drvara 19. ožujka, kod Tuzle 8. travnja te istoga dana drugim helikopterom na području općine Prozor, gdje su nastavili gašenje 9. i 10. travnja, priopćio je Ured za odnose s javnošću Ministarstva obrane BiH. 


 

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.