14.4.2020. 22:12
0
Upad u prostorije Faktora: Prijetnje zbog teksta o paljevini automobila i pucnjavi na Vracama
FOTO: Faktor.ba
U toku dana u prostorije redakcije Faktor.ba ušle su sa namjerom zastrašivanja novinara, nakon objavljivanja vijseti da je u sarajevskom naselju Vraca došlo do paljevine automobila, a nakon toga i pucnjave u kojoj su oštećena dva vozila.

Prijetnje su prijavljene Ministarstvu unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Kako navode sa ovog portala prijetnje i pritisci su uslijedili nedugo nakon objavljivanja teksta. 
"Najprije se redakciji Faktora, putem našeg zvaničnog Facebooka, obratila M. A., koja je u srodstvu sa S. A., prijeteći tužbom zbog objavljenih informacija, tvrdeći da su nestinite, te negirajući da je uopće došlo do upotrebe vatrenog oružja", navodi se.


Nedugo potom, kako piše navedeni portal, bez saglasnosti "upada" M. A. u pratnji još jedne osobe (koja nije advokat), te povišenim tonom, upućujući prijetnje i psovke našim uposlenicima koji su se u tom trenutku zatekli u redakciji, traži da se tekst ukloni, ponavljajući kako informacije koje smo napisali nisu istinite, te ponovo negira da je bilo upotrebe vatrenog oružja.

Novinari su više puta insitirali da M. A. i žena koja je bila u njenoj pratnji napuste naše prostorije te da nam se obrate putem e-maila. 

Na izlasku iz redakcije M. A. je upirući prstom u našu novinarku zaprijetila: "Dobro sam te zapamtila, vidjet ćemo se mi još na ulici".





0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.