19.4.2020. 16:27
0
Zaražena korisnica Gerontološkog centra u Sarajevu
Melisa Alibašić-Hadžić, direktorica Gerontološkog centra Sarajevo potvrdila je da je jedna korisnica ovog centra pozitivna na koronavirus.

- Jutros smo dobili informaciju da je jedna naša korisnica pozitivna. Obratili smo se svim nadležnim po protokolu, dežurnom epidemiologu. Rekao je da zbog činjenice da ona nema teže simptome neće biti primljena na bolničko liječenje odnosno na KCUS - kazala je Alibašić-Hadžić.

Drektorica je kazala da su u više navrata apelirali na nadležne da izvrše testiranja uposlenika ovog centra, s obzirom da se radi o mjestu gdje borave najosjetljivija skupina ljudi. 

Gerontološki centar napravio je karantin za slučaj da se pojavi neko pozitivan na koronavirus. 

Podsjećamo, više od 350 korisnika nalazi se u Gerontološki centar u Sarajevu. 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.