5.5.2020. 0:49
9
Kako nas je Nihad Fejzić prije samo nekoliko sedmica ubjeđivao da je koronavirus "velika opasnost", a onda hladno učestvovao na skandaloznom "korona derneku"
Večeras u Sarajevu upriličen blago rečeno "skandalozan" tzv. korona dernek na kojem je pored brojnih muzičkih zvijezda prisustvovao i bh. ministar Staša Košarac.

Piše: Haris Ahbabović

Dernek je organizovan u Golf klubu u Sarajevu, uprkos svim mogućim zabranama, pravilima i restrikcijama koje su hladnokrvno prekršene u vrijeme kad se cijela Planeta, pa tako i BiH, bore sa virusom korone. 

Podsjećanja radi, rad ugostiteljskim objektima i dalje je strogo zabranjen, baš kao i bilo kakva javna okupljanja, okupljanja unutar objekata, proslave i sl.

Ni socijalna distanca od 1,5 metara nije ispoštovana, te su tako večeras pribijeni sjedili za istim stolom, ministar Staša Koštarac, biznismen Zijad Blekić, te pjevači Halid Bešlić i Šerif Konjević. Ovoj veseloj četvorci s druge strane stola društvo su pravili Hari Mata Hari, Semir Cerić Koke, Fahrudin Pecikoza, pa i dekan Veterinarskog fakulteta u Sarajevu, Nihad Fejzić. 

Na derneku je bila pristuna i pjevačica Slađana Mandić, koja je atmosferu, s ovog druženja u jeku pandemije koronavirusa, prenijela na svom Instagram storyju. U biti, ljudi su tako saznali za ovo veselo društvo koje ne j*** živu silu i hladno derneči u doba pandemije koronavirusa.

Dernek se završio neslavno po učesnike. Naime, sve je prekinula sarajevska policija, koja je zaustavila dernečenje, napisala krivične prijave i kazne svim učesnicima istog, a onda ispraznila restoran. Kazna je, naravno, napisana i vlasniku Golf kluba. Detalje oko svega ovoga ćemo nakndadno objavljivati tokom sutrašnjeg dana.

Ono što je posebno komično u cijeloj priči je to da se na derneku našao i Nihad Fejzić, dekan Veterinarskog fakulteta u Sarajevu, koji nas je ne tako davno ubjeđivao da je koronavirus opak virus, ali, evo sada, kao da i sam Fejzić zna nešto više, ili ne "benda" ni sam ono što je govorio, ili je nesavjesni i bahati građanin ovog grada ili je sve ovo pobrojano. Isti onaj Fejzić koji nas je prije samo nekoliko sedmica ubjeđivao da je koronavirus velika opasnost.

"Tri su scenarija: da se bolest povuče sama, kao SARS, da se napravi vakcina, a ako nema vakcine-izolacija, restrikcije do boljih vremena. Svijet nije i neće biti isti! Nema vakcine za koronavirus. Ne postoji model za borbu. Treba testirati, tretirati i pronaći veze zaraženih. Korona je u svim životinjama, kućama, macama, a najopasnije su divlje životinje. Vidjet ćemo da li lijek protiv malarije u kombinaciji sa lijekom protiv AIDS-a pomaže i protiv korone, on je i preventiva i lijek za bolest. Nije tačno da topliji dani zaustavljaju virus. Nije dokazano da UV zraci slabe virus. Kina je zaustavila virus samo restriktivnim mjerama, takav je i sistem i mentalitet, mi nismo takvi. Ja sam u žarištu virusa u Africi godinama, strah me je ali poštujem mjere", rekao je nedavno gostujući na Face TV dekan Fejzić.

"Strah će natjerati ljude da shvate opasnost. Imam djecu, vraćam se kući iz zaraženih područja, strah me, ali poštujem pravila", rekao je Nihad Fejzić.

Treba dodati da je spomenuti Fejzić član Naučnog tijela za praćenje i analizu situacije izazvane koronavirusom u Kantonu Sarajevo, što je još ironičnije u cijeloj ovoj komediji.

Podsjećanja radi, kako prenose sarajevski mediji, hirurgu Jusufu Šabanoviću prijeti suspenzija zbog korona-derneka koji je večeras u Sarajevu organizovan povodom baš njegovog njegovog rođendana.

Potpuno je jasno da je šef Klinike za abdominalnu i opštu hirurgiju na KCUS-u prekršio sva moguća pravila i propise, te je tako ugrozio živote svojih kolega na KCUS-u, ali i ostalih građana KS.

9
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.