7.5.2020. 14:02
1
Ambasada Palestine: Nema nijedan Palestinac koji luta ulicama Sarajeva!
Ambasada Palestine u Bosni i Hercegovini demantirala je vijest da je jedan palestinski migrant uhapšen zbog pokušaja ubistva drugog migranta.

"Ambasada Palestine želi potvrditi da migrant koji je uhapšen nije palestinski državljanin, što je i priznao tokom istrage i u sudu. Ambasada ističe da nema niti jedan palestinski migrant koji luta ulicama Sarajeva, te da objava takvih vijesti nanosi štetu palestinskom narodu i Ambasadi Države Palestine. Stoga, Ambasada se nada da će se svi mediji pridržavati preciznosti i objektivnosti, te da će se osloniti na potvrdu državljantstva svakog  osumnjičenog prije objave državljanstva.

Ambasada ističe spremnost na saradnju sa pravosudnim i sigurnosnim organima u Bosni i Hercegovini kako bi potvrdila ili osporila državllanstvo bilo kojeg osumnjičenog ukoliko se sumnja da je Palestinac. Stoga, Ambasada se nada da će se sigurnosni i pravosudni organi pridržavati preciznosti u ovoj oblasti", navode.

Inače mediji su objavili da su policijski službenici MUP-a KS uhapsili su muškarca inicijala B. J. (30) iz Palestine zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično ubistvo u pokušaju. On je 16. aprila u ulici Adema Buće, općina Novi Grad Sarajevo, muškarcu inijala A. A. iz Maroka nanio teške povrede opasne po život.

(NAP)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.