8.5.2020. 15:09
0
Borenović: Dodik jeste antievropski političar
Istina je da je Milorad Dodik antievropski političar koji ne želi vladavinu prava, slobodne javne medije i fer izbore i koji će sve učiniti da zaustavi dolazak evropskih vrijednosti i standarda u RS i BiH – ponovio je danas predsjednik Partije demokratskog progresa (PDP) Branislav Borenović.

Ne vjeruje u Dodikove izjave o evropskoj perspektivi.

- Dodik je najobičniji lažnjak i varalica koji ponekad loše glumi da zagovara evropske perspektive, a zapravo mrzi EU kao mjesto u kojem postoje pravila, red, normalne plate, penzije, zakoni jednaki za sve – kazao je Borenović.

U pisanoj izjavi negira Dodikove navode da ga je spomenuo prilikom video konferencije lidera Evropske narodne partije – Zapadnog Balkana.

-Iako ga nisam spomenuo tokom video - konferecencije EPP-Zapadni Balkan, ovo mislim o njegovim političkim stavovima, što sam javno rekao više puta, posebno nakon njegovog antievropskog brutalnog napada prije dvadesetak dana uoči dobijanja pomoći EU – dodao je Borenović.

Pozvao je Dodika da se ne krije iz RS.

-Dodik neka prestane da se kukavički krije iza Republike Srpske, jer je on nije stvarao, nego je od nje uzimao, uzurpirao je, umanjivao i slabio – tvrdi predsjednik PDP-a.

Lider SNSD-a Milorad Dodik jučer je rekao da je predsjednik PDP-a Branislav Borenović među "ljudima koji žele da kleveću RS".

-Bio je skup narodnih partija Evrope i jedina pamet Borenovića je bila da kleveće Milorada Dodika i RS, da smo protiv evropske orijentacije... Nisam čovjek kao on, jer nisam spreman da zbog neke evropske priče kažem - pa, nije važno ima li RS-a - naveo je.

Dodik je dodao da ne prihvata evropske integracije gdje bi se gubio promil snage RS.


(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.