8.5.2020. 19:03
0
Rok za podnošenje zahtjeva za subvencije produžen do 29.5.2020. godine
Na službenoj stranici Vlade Federacije BiH objavljen je rok za podnošenje zahtjeva za subvencije, a u vezi sa Zakonom o ublažavanju negativnih ekonomskih posljedica, izazvanih pandemijom koronavirusa.

U vezi s članom 4. stav (8) Zakona o ublažavanju negativnih ekonomskih posljedica, izazvanih pandemijom koronavirusa, koji je stupio na snagu tek 8.5.2020. godine, rok za podnošenje zahtjeva za subvencioniranje doprinosa za socijalno osiguranje za april 2020. godine, u skladu s članom 4. ovog zakona, izuzetno je produžen do 29.5.2020. godine, zaključila je danas Vlada FBiH.
 
Kako je Zakon stupio na snagu 8.5.2020. godine, nemoguće je primijeniti odredbu člana 4. stav (8) Zakona koja propisuje da zahtjevi trebaju biti podneseni do desetog u tekućem za prethodni mjesec. Stoga je bilo neophodno produžiti rok za dostavljanje zahtjeva za subvencioniranje doprinosa za plaće isplaćene za april 2020. godine.



(Lejla Trle) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.