12.5.2020. 20:03
1
Konaković objavom na Facebooku isprozivao portparolku Tužilaštva KS: Zašto je to uradila. Je li to sad osnov ako Solak kaže da nije znao da krade, po istom osnovu obustave istragu?
Nakon što je Elmedin Konaković danas objavio da je obustavljena istraga protiv njega u predmetu "Pečat", mediji su tražili zvaničnu potvrdu Tužilaštva KS.

Portparolka Azra Bavčić medijima je dala sljedeću izjavu: 

"Postupajući tužilac donio je odluku o obustavi istrage budući da nije bilo dovoljno dokaza da je osumnjičeni imao svijest o protivpravnosti djela. Na ovu odluku podnosilac prijave ima pravo žalbe u roku od osam dana od dana prijema obavijesti."

Konaković je komentarisao izjavu potparolke Azre Bavčić na svom zvaničnom Facebook profilu:

Glasnogovornica Kantonalnog tuzilastva KS Azra Bavčić je danas medijima koje je zanimalo obustavljanje istrage u slucaju “Pecat” ponavljala u zvanicnoj izjavi kako je istraga obustavljena jer “nisam bio svjestan protupravnosti djelovanja”.

Svjesno ili ne nije medijima čitala djelove Odluke u kojim stoji da sam postupio u skladu sa clanom 15 Zakona o pečatu KS, te kao rukovodilac tog organa zaštitio pečat od zloupotrebe.

Režimski su mediji odmah u kontekstu izjave glasnogovornice izvještavali.

E sad, Krivični zakon me ne oslobađa odgovornosti ako sam zbog nepoznavanja propisa počinio krivično djelo. Po tom osnovu istraga nije mogla biti obustavljena.

Zatražio sam zvanično, mailom, od glasnogovornice Bavčić da kaže zašto je to uradila.
Jesu li to ljuti u Tužilaštvu jer nije podignuta optužnica?

Jel’ neko vršio pitisak na njih da ne potvrde optužnicu iako sam počinio djelo, pa ona kaže da ga kao “nisam bio svjestan”?

Jel’ to sad osnov ako Solak kaže da nije znao da krade, po istom osnovu obustave istragu?
Dovoljno ste štete ovom drustvu nanijeli, ne damo više!

A nisam vam ja za te vaše igrice,
napisao je Konaković.


(Lejla Trle) 

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.