18.5.2020. 12:02
2
Rusmir Mesihović o slučaju Advije Kanlić: Još nije završen dokument o putu pacijenta, on je u izradi
Rusmir Mesihović, mnistar zdravstva KS odgovorio je danas na pitanja zastupnika koja su bila upućena Ministarstvu zdravstva ili njemu kao resornom ministru.

Zastupni SDP BiH Samir Suljević ministra je pitao šta je sa slučajem obdukcije Advije Kanlić čija smrt nije rasvijetljena 55 dana nakon što je preminula. Obdukcija koja je naložena vještaku Instituta za sudsku medicinu nikada nije izvršena jer tvrde da nemaju adekvatnu opremu za vršenje obdukcije osoba koje su zaražene koronavirusom.

Ministar Mesihović kazao je u svom odgovoru da Ministarstvo zdravstvo nije nadležno za ovaj slučaj, ali da su sve što su imali proslijedili Medicinskom fakultetu pod čijom je ingerencijom i Institut za sudsku medicinu što je u nadležnosti Ministarstva zdravstva KS.

“Naravno da je neprihvatljivo i mi ćemo učiniti sve što je u našoj nadležnosti”, kazao je Mesihović.

Na pitanje zastupnice Danijele Kristić iz Naroda i pravde da li je završen dokument o Putu pacijenta, Mesihović je kazao da on još nije završen te da je u izradi.  

(Patria)

2
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.