22.5.2020. 8:30
3
Novalić: Imali smo pohvale WHO-a, da je RS bio kao mi - mogli bi biti prvi ili drugi
Federacija BiH je izvrsno odgovorila na pandemiju u zdravstvenom dijelu, kazao je Fadil Novalić, premijer ovog bh. entiteta u gostovanju na FTV-u.

"Imali smo pohvale WHO. Mi smo treći u Jugoistočnoj Evropi, iza Albanije i Bugarske. Da je RS bio kao mi - mogli bi biti prvi ili drugi. Šta god mi govorili, efikasno je radio zdravstveni sistem, dobre su bile mjere i građani", izjavio je premijer FBiH.

Novalić je tokom gostovanja rekao da je takozvani korona zakon Vlade FBiH probudio optimizam kod građana.

"Zaposlenost je narasla, 18.000 radnika je prijavljeno. Ekonomija se budi, vidimo na prihodima to. Raste broj uposlenih", izjavio je.

FBiH je likvidna, sa 77 miliona suficita, što se dešava prvi put nakon rata u BiH, poručio je Novalić, tako da ovaj bh. entitet, kako je on rekao, može još tri ili četiri mjeseca bez novca MMF-a koji je na čekanju, prenosi Avaz.

"Vlada FBiH ima harmoničan rad", dodao je još tokom gostovanja.



(Lejla Trle) 





3
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.