26.5.2020. 9:48
0
Pandurević: Nemogućnost izborne krađe je pravi razlog SNSD-ovih žalbi
Stvarni motiv Saveza nezavisnih socijaldmeokrata (SNSD) i ostalih koji se bune zbog odgađana izbora nije termin održavanja, nego gubitak kontrole nad Centralnom izbornom komisijom (CIK), čime su onemogućeni da nastave krađu izborne volje građana – kazala je Aleksandra Pandurević, članica Glavnog odbora Srpska demokratska stranka (SDS).

Istakla je da je krajnja namjera takvog ponašanja da se blokadama članovi CIK-a primoraju na podnošenje ostavke.

 - Sva nastala drama oko odgađanja izbora za sredinu novembra se pravi iz razloga što predsjednicima SNSD-a i HDZ-a Miloradu Dodiku i Draganu Čoviću ne odgovara što su izgubili kontrolu nad izborima – navela je ona, saopćeno je iz SDS-a.

 SNSD je, da mu je bilo stalo da ne dođe do odlaganja izbora, dodaje Pandurević, lako mogao spriječiti njihovo odlaganje. 

- Imaju člana Predsjedništva BiH i predsjedavajućeg Savjeta ministra i samo je bilo dovoljno da obezbijede pare za održavanje izbora - navodi Pandurević. 

Komentarišući SNSD-ov zahtjev upućen Ustavnom sudu BiH, u kome se traži preispitivanje odluke CIK-a, na osnovu koje su lokalni izbori odgođeni, Pandurević kaže da je to još jedan primjer nedosljednog ponašanja ove stranke.

- Ustavnom sudu se žale oni koji najviše spore odluke tog suda i to u vrijeme kada se pokušava donijeti Zakon o Ustavnom sudu - navodi Pandurević.



(FENA)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.