26.5.2020. 20:18
0
Source.ba objektiv zabilježio detalje prve "postpandemijske" izložbe
U Muzeju književnosti i pozorišne umjetnosti (u galeriji Mak) otvorena je prva samostalna izložba Tamare Vučinić.

Ujedno ovo je i prva izložba nakon proglašanja pandemije, što je bio i povod da objektivom Source.ba aparata zabilježimo detalje sa navedene izložbe.

Tamara Vučinić je rođena u Sarajevu, a živi, kako se može naslutiti za jednu umjetnicu,  gdje želi. Tamara živi svoj san, a za sebe kaže da je mama najljepšeg osmijeha na svijetu. Obožava život, zaljubljena je u ljubav.

Za umjetnost Tamare Vučinić, prof.dr. Maja Žmukić navodi da je ona: “…treptaj duše, materijalizovan kroz sliku, oblik i boju”, a dalje navodeći “…kostur Tamarinog stvaralaštva, koje izbija iz dubine njenog postojanja, čin djelovanja važniji joj je od samog produkta.” “Slikarstvo umjetnice Tamare Vučinić je prikaz igre boje i oblika, nekad u harmoniji, a ponekad u kompoziciji dinamike, uvijek automan i apstraktan.”


Fotograf: Izet Tahirbegović 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.