26.5.2020. 22:37
0
Državljani BiH koji su bili na kruzeru stigli do Bijače
FOTO: Avaz
Državljani Bosne i Hercegovine, njih 110, koji su za vrijeme pandemije boravili na kruzerima trenutno su pred graničnim prijelazom na Bijači.

Na granici će ih dočekati naš autobus.

Podsjećamo, u utorak je uplovio kruzer "Carnival Brezze" kompanije „Carnival Cruise Line“ sa 1.100 uposlenika u dubrovačku luku Gruž. Bh. građani su sa četiri autobusa upućeni prema granici Bosne i Hercegovine.

Građani naše zemlje danima su iščekivali povratak u BiH. Državljanima BiH, ali i drugih zemalja iz regiona, nekoliko puta se odgađao povratak u matične zemlje. Još 7. maja su se trebali vratiti u našu zemlju, piše Avaz. 

- Što se tiče naših pokušaja repatrijacije, radimo sve što možemo da vratimo sve članove naše posade kući i sarađujemo s vlastima na planu za iskrcavanje naše flote. S obzirom na ograničenja putovanja, postoji niz komplicirajućih faktora.

Prošle sedmice "Carnival Cruise Line" izdao je saopćenje o našim aktivnostima što se tiče repatrijacije i očekujemo da će se u narednih nekoliko sedmica 26.000 članova našeg tima vratiti kući. Slične aktivnosti su u toku i za druge firme pod krovom Carnival Corporation. Mi i dalje brinemo o našim članovima posade, uključujući osiguravanje WiFi-ja za njih kako bi ostali u kontaktu sa svojim najmilijima kod kuće. Mi marljivo radimo na rješavanju problema i obavještavamo članove naše posade - saopćili su prije nekoliko dana iz kompanije „Carnival Cruise Line“.


(Lejla Trle) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.