28.5.2020. 11:45
2
Sarajlić: Vijeće ministara nije ovlašteno da entitetima određuje način raspodjele
Delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Asim Sarajlić danas je na sjednici kazao da Vijeće ministara BiH Ustavom i zakonom nije ovlašteno da entitetima određuje način raspodjele kreditnih sredstava.

- Vašim insistiranjem da se u Odluku o raspodjeli sredstava MMF-a od 330 miliona eura odredi dio koji se odnosi na kantone u Federaciji BiH postupili ste protivno Ustavu i zakonu i zaustavili distribuciju ovih sredstava - kazao je Sarajlić postavljajući pitanje ministru finansija i trezora BiH Vjekoslavu Bevandi uime Kluba Bošnjačkog naroda kada će korigovati tu odluku.

Dodao je da su štete koje nastaju po osnovu kamata skoro 10.000 KM dnevno, te da su štete po privredu BiH daleko veće.  


(Fena)
2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.